Procházet
Nákupní košík
K dopravě zdarma zbývá nakoupit za 1 600 Kč k zaplacení pro dopravu ZDARMA

+420 910 920 516 Po - Pá (13:00 - 16:00)

+420 910 920 516 Po - Pá (9:00 - 17:00)

Vstřebatelnost a využitelnost minerálních látek v lidském těle - jak můžeme ovlivnit lepší absorpci?

Vstřebatelnost a využitelnost minerálních látek v lidském těle - jak můžeme ovlivnit lepší absorpci?

Řada minerálních látek je pro náš organismus esenciálních, což znamená, že je neumíme syntetizovat a jsme odkázáni na jejich příjem z externích zdrojů. Ať už se snažíme doporučený příjem minerálních látek získat z pestrého jídelníčku nebo ho podporujeme pomocí doplňků stravy, zaměřujeme se většinou jen na množství dané látky v...

Přečtěte si více

Vědecké studie prokazují souvislost mezi kardiovaskulárními onemocněními a nedostatkem vitamínu K2

Vědecké studie prokazují souvislost mezi kardiovaskulárními onemocněními a nedostatkem vitamínu K2

O vitamínu K obecně, jeho formách, účincích a zdrojích jsme již psali v několika předchozích článcích (k přečtení na odkazech zde a zde). V posledních letech se ale čím dále častěji hovoří o menachinonu, tedy vitamínu K2, v souvislosti s kardiovaskulárním zdravím.  Co se v tomto článku dozvíte?: Vitamín K2 a...

Přečtěte si více

Základní suplementace aneb čím začít?

Základní suplementace aneb čím začít?

Naše tělo je jako chemická továrna, která pro zdravé fungování potřebuje optimální příjem živin, vitamínů, minerálů a stopových prvků. Někteří lidé se stále domnívají, že pokud mají vyvážený a pestrý jídelníček, mají zajištěn dostatečný příjem všech důležitých živin a nepotřebují užívat doplňky stravy. Pravda je ale taková, že doplňky stravy...

Přečtěte si více

Proč je při porovnávání jednotlivých doplňků stravy takový rozdíl v jejich cenách?

Proč je při porovnávání jednotlivých doplňků stravy takový rozdíl v jejich cenách?

Stejné obsahové látky, stejný vitamín či minerál, a přesto diametrální rozdíl v ceně. Jak je to možné? Rozdílné ceny u produktů se zdánlivě stejným složením v nás mohou vyvolat nejrůznější pochyby. Je dražší produkt skutečně o tolik lepší než ten levnější, nebo si jen připlácím za skvěle odvedenou marketingovou práci? A...

Přečtěte si více

Rozdíly mezi vitamínem D rostlinného původu a vitamínem D z živočišných zdrojů

Rozdíly mezi vitamínem D rostlinného původu a vitamínem D z živočišných zdrojů

Význam vitamínu D pro lidské tělo a současně jeho alarmující nedostatek napříč populací většinu z nás motivuje k jeho užívání ve formě doplňků stravy. Nabídka na trhu je opravdu široká a ačkoliv by se mohlo zdát, že jednotlivé produkty s vitamínem D se příliš neliší, opak je pravdou. Rozdíl je...

Přečtěte si více

Riziko suplementace vitamínu D

Riziko suplementace vitamínu D

Téměř každý ví o potřebě suplementace vitamínu D v zimních měsících. Co se děje když nebudu suplementovat vitamín K2 společně s D3?  Co se týče mineralizace kostí a prevence kardiovaskulárních chorob, působí tyto látky synergicky. Dohromady tvoří maximálně účinné a silné kombo, než každý zvlášť. Kombinace K2 a D3 je důležitá nejen...

Přečtěte si více

Je možné přijmout dostatek vitamínu C ze stravy?

Je možné přijmout dostatek vitamínu C ze stravy?

Vitamín C - pro nás naprosto nepostradatelný - je základnou živinou, kterou naše tělo nemůže vyrobit. Seznam biologických funkcí, které zastává vitamín C v těle, je téměř nekonečný. V jakých potravinách ho najdeme a v jakém množství? Kdy je potřeba vitamín C doplnit a můžeme se jím také předávkovat? V...

Přečtěte si více

Poslední podcasty

Trime Podcast #34 - Výhody silového tréninku s Janem Šebkem

Pohyb je pro naše tělo přirozený a nanejvýš potřebný pro udržení celé řady fyziologických funkcí. Každému bude vyhovovat jiný druh...
Přečtěte si více

Trime Podcast #33 s Jakubem Přibylem o tucích ve stravě

Poslední epizoda ze série podcastů věnovaných makroživinám patří tukům.  V naší stravě jsou tuky nenahraditelné, zejména pak esenciální mastné kyseliny....
Přečtěte si více

Trime Podcast #32 s Jakubem Přibylem o sacharidech ve stravě

 Po dvoudílné epizodě věnované bílkovinám nyní obrátíme pozornost k další makroživině, sacharidům. V současné době jsou právě sacharidy velmi nepochopenou...
Přečtěte si více