Procházet
Nákupní košík
K dopravě zdarma zbývá nakoupit za 1 600 Kč k zaplacení pro dopravu ZDARMA

+420 910 920 516 Po - Pá (13:00 - 16:00)

+420 910 920 516 Po - Pá (9:00 - 17:00)

Naše oblíbená kombinace hořčíku se zinkem a vitamínem B6 v novém složení!

Naše oblíbená kombinace hořčíku se zinkem a vitamínem B6 v novém složení!

Speciálně navržená směs hořčíku, zinku a vitamínu B6 byla jedním z prvních doplňků portfolia Trime. Velice brzy si získala na oblíbenosti a stala se nejprodávanějším produktem. Složení našich doplňků neustále vylepšujeme a nyní s radostí představujeme další úspěšně upgradovanou recepturu v našem portfoliu, Hořčík, zinek + B6. 

Proč jsme recepturu upravili?

Po pár letech na trhu jsme získali dostatek potřebných zkušeností a můžeme si dovolit jít cestou nekompromisní kvality. Naše portfolio postupně rozšiřujeme a stávající prémiové receptury nadále vylepšujeme. Věříme, že tuzemský zákazník se konečně nebojí připlatit za vyšší kvalitu, a tudíž ocení změny směrem k nekompromisní kvalitě i přes mírně vyšší cenu.

V čem je nová receptura lepší?

Obsahuje lepší poměr mezi hořčíkem a zinkem pro dlouhodobé preventivní užíváníSnížili jsme obsah zinku tak, aby množství vyhovovalo potřebám většiny lidí, respektive nedocházelo k zbytečně vysokému příjmu zinku. Zvláště výhodné je to v situacích, kdy potřebujeme dlouhodobě užívat více hořčíku, což platí pro většinu lidí. Pak je možné bez obav denní dávku Hořčíku, zinku + B6 zvýšit, aniž by došlo k vychýlení poměru mezi jednotlivými minerály.

Dlouhodobý nedostatek zinku má na organismus nežádoucí účinek, málokdo si ale uvědomuje, že stejně tak nežádoucí je i jeho dlouhodobě zvýšený příjem. Vysoké dávky zinku kompetitivně inhibují využitelnost zejména železa a mědi (může tak docházet k horšímu vstřebávání železa a mědi) a mají negativní účinek např. na imunitní buňky, které pak vykazují podobné změny, jaké jsou pozorované při jeho nedostatku. Proto je u doplňků stravy, které nejsou personalizované pro vaše individuální potřeby, ale jsou určeny pro tzv. prevenci,  výhodnější držet se v tzv. nižším referenčním rozmezí pro preventivní doplňování.

Pokud neznáme svůj reálný dietní příjem zinku ze stravy a současně si nejsme jistí, zdali má náš organismus na příjem zinku zvýšené nároky (např. v důsledku specifického dietního směru, onemocnění, extrémního fyzického zatížení apod.), vyplatí se suplementovat zinek rozumně a vyšší dávky si nechat spíše pro příležitost akutně zvýšené potřeby (období nemoci, pobytu v „imunitně náročnějším terénu“, jako je například letiště apod.). Tomu je určen náš produkt Zinek chelát 15 mg s mědí.

Nároky na příjem zinku jsou individuální a ne každý potřebuje v rámci základní suplementace doplňovat vysoké dávky. Z průzkumu víme, že většina našich zákazníků, kteří užívají Trime Hořčík, zinek + B6 suplementují také Trime multivitamín Daily F20 nebo další doplňky s obsahem zinku. Logickým krokem tedy bylo upravit poměry mezi hořčíkem a zinkem tak, aby bylo možné tuto recepturu bez obav užívat pravidelně a dlouhodobě i v kombinaci s pestrou stravou nebo multivitaminem.

Směs dvou forem hořčíku (bisglycinátu hořečnatého a citrátu hořečnatého) jsme opustili a nahradili čistým bisglycinátem – jednou z nejvíce biologicky dostupných a vstřebatelných forem hořčíku. Obsah elementárního hořčíku se tak sice nepatrně sníží, ale receptura bude pro tělo celkově lépe využitelná a efektivnější.

Vylepšené složení tzv. aditivních látek, neboli éček.

Kapslování potravních doplňků mnohdy není jednoduchá disciplína a technologové/farmaceuti by mohli vyprávět, jak neradi nahrazují svá oblíbená éčka, která používají při výrobě.

Řada éček, která vyhovují technologům, se ale bohužel nelíbí nám, protože mají hodně daleko do toho, co bychom mohli považovat za optimální z hlediska výživy a dlouhodobého příjmu.

Trime nechce vyrábět jen obyčejné doplňky stravy, jde nám o co nejvěrnější kopii přirozených potravin. Jednoduše, to co jsme si jako lidé sebrali z talířů, respektive z půdy a tedy i potravin, vracíme v co možná nejpřirozenější podobě do našich doplňků stravy. Proto usilujeme o výrobu bez potencionálně zdravotně rizikových éček a pokud je to možné, hledáme alternativy z kategorie potravin.

V inovované receptuře je tradiční kapsle z rostlinné vlákniny obohacená o oxid křemičitý získaný z rýžových slupek, kterým alternujeme běžně používaná plnidla a chemické stabilizátory. Jsou to drobné inovace ve složení, které nám ale pomáhají získávat ve výrobě důležité zkušenosti. Cílem je posouvat naše receptury čím dál více k potravinám.

Autor: Jakub Přibyl 



0 komentářů

Zanechat komentář

Upozorňujeme, že komentáře musí být schváleny před jejich zveřejněním.

Poslední články

Proč sledovat množství omega-3 mastných kyselin v těle?

Omega-3 a omega-6 mastné kyseliny představují důležitou součást tuků v naší stravě. Jak omega-3, tak omega-6 MK jsou důležitými složkami...
Přečtěte si více

Jak bojovat s alergií nejen během jarní pylové sezóny

Pokud patříte mezi alergiky, pravděpodobně již pociťujete obtíže spojené s jarní pylovou sezonou. Mezi nejčastější symptomy alergií patří svědění očí,...
Přečtěte si více

Vitamín D v souvislosti se zdravím dětí

O vitamínu D jsme již psali několik článků. Přečíst si je můžete zde, zde či zde. Dnešní článek se však...
Přečtěte si více

Poslední podcasty

Trime Podcast #34 - Výhody silového tréninku s Janem Šebkem

Pohyb je pro naše tělo přirozený a nanejvýš potřebný pro udržení celé řady fyziologických funkcí. Každému bude vyhovovat jiný druh...
Přečtěte si více

Trime Podcast #33 s Jakubem Přibylem o tucích ve stravě

Poslední epizoda ze série podcastů věnovaných makroživinám patří tukům.  V naší stravě jsou tuky nenahraditelné, zejména pak esenciální mastné kyseliny....
Přečtěte si více

Trime Podcast #32 s Jakubem Přibylem o sacharidech ve stravě

 Po dvoudílné epizodě věnované bílkovinám nyní obrátíme pozornost k další makroživině, sacharidům. V současné době jsou právě sacharidy velmi nepochopenou...
Přečtěte si více